آش نذری اهل سنت ترکیه در روز عاشورا + گزارش تصویری
يكشنبه, ۱۳ آبان ۱۳۹۷، ۱۱:۳۰ ق.ظ
ترکیه آنلاین: مردم ترکیه در روزهایی مصادف با روزهای نهم و دهم ماه محرم غذایی به نام " آشوره" میپزند.
آشوره از جمله غذاهایی است که پخت آن ریشه در برخی باورها و عقاید دینی مردمان آناتولی دارد. آشوره و یا همان پودینگ حضرت نوح که بعضا از آن به عنوان شعله زرد ترکی نیز یاد میشود، غذایی است شیرین و مورد علاقه همه مردم ترکیه! این غذای که با دین و فرهنگ مردم ترکیه آمیخته شده است، در روز عاشورا یعنی دهم ماه محرم در فضایی مملو از دعای خیر و برکت پخته و بین خویشان، نزدیکان و همسایگان پخش میشود.
این غذا در میان مردمان ترکیه نمادی از خیر و برکت و فراوانیست. این غذای لذیذ این روزها از جمله غذاهای نذری است که در بین همسایگان و بستگان پخش میشود. طعم این غذا به دلیل اینکه از حبوبات و خشکبار تهیه میشود ممکن است در ابتدا کمی متفاوت به نظر بیاید ولی بی شک این دسر به مرور زمان در لیست خوراکی های مورد علاقه شما جای خواهد گرفت.
نحوه پخت "آشوره"
مواد لازم:
* ۱ پیمانه گندم پوست کنده(گندم آشوره)
* نیم پیمانه نخود
* نیم پیمانه لوبیای سفید
* ۱۰ پیمانه آب
* ۲ پیمانه شکر
* ۱۵۰گرم انجیر خشک
* ۱۰۰ آلو قیسی خشک
* ۱۰۰ گرم خلال بادام
* ۱۰۰ گرم کشمش
* ۵۰ گرم مویز
* ۵۰ گرم پسته
* ۲ قاشق سوپخوری نشاسته
* ۴ قاشق سوپخوری گلاب
* ۱ قاشق مرباخوری نمک
* گردو، بادام زمینی، دارچین، فندق، دانه های انار، پوست پرتقال و داچین از هر کدام کمی برای تزئین آشوره
طرز پخت:
گندم، لوبیا سفید و نخود را به صورت جداگانه در ظرف مناسبی از شب قبل خیس کنید. در روز بعد گندم را در یک قابلمه با آبی که روی گندم ها را بگیرد روی حرارت قرار دهید. گندم را هم زده و سعی کنید کف روی آن را بگیرید. نخود و لوبیای سفید را به طور جداگانه در ظرف مناسب دیگری با حرارت کم بپزید. انجیر و قیسی خشک را به صورت مکعب های کوچک خرد کرده و در آب گرم خیس کنید. بادام ها را ۲ الی ۳ دقیقه در آبجوش قرار دهید تا پوست آن گرفته شود. وقتی گندم ها در اثر پختن شکاف خورد و از هم باز شد آن را با همزن یا به وسیله مناسبی مخلوط کنید تا به صورت حلیم درآید. نمک، شکر، نخود و لوبیای سفید را به این گندم حلیم شده اضافه کرده و به مدت ۱۵ دقیقه این مخلوط را بپزید. سپس انجیر، قیسی، کشمش، مویز، بادام و پسته را به مخلوط افزوده و ۱۰ دقیقه دیگر بپزید. در این هنگام نشاسته را با گلاب حل کرده و به آشوره در حال جوشیدن بیفزایید. وقتی همه مواد را مخلوط کردید، بگذارید تا به مدت ۲۰ دقیقه با حرارت کاملا ملایم بپزد. آشوره را بعد از پخت در ظروف مخصوص بریزید و پس از سرد شدن، آن را با دانه های انار، گردو، پسته، فندق، بادام زمینی، پوست پرتقال و دارچین تزئین کنید.
آشوره از جمله غذاهایی است که پخت آن ریشه در برخی باورها و عقاید دینی مردمان آناتولی دارد. آشوره و یا همان پودینگ حضرت نوح که بعضا از آن به عنوان شعله زرد ترکی نیز یاد میشود، غذایی است شیرین و مورد علاقه همه مردم ترکیه! این غذای که با دین و فرهنگ مردم ترکیه آمیخته شده است، در روز عاشورا یعنی دهم ماه محرم در فضایی مملو از دعای خیر و برکت پخته و بین خویشان، نزدیکان و همسایگان پخش میشود.
این غذا در میان مردمان ترکیه نمادی از خیر و برکت و فراوانیست. این غذای لذیذ این روزها از جمله غذاهای نذری است که در بین همسایگان و بستگان پخش میشود. طعم این غذا به دلیل اینکه از حبوبات و خشکبار تهیه میشود ممکن است در ابتدا کمی متفاوت به نظر بیاید ولی بی شک این دسر به مرور زمان در لیست خوراکی های مورد علاقه شما جای خواهد گرفت.
مواد لازم:
* ۱ پیمانه گندم پوست کنده(گندم آشوره)
* نیم پیمانه نخود
* نیم پیمانه لوبیای سفید
* ۱۰ پیمانه آب
* ۲ پیمانه شکر
* ۱۵۰گرم انجیر خشک
* ۱۰۰ آلو قیسی خشک
* ۱۰۰ گرم خلال بادام
* ۱۰۰ گرم کشمش
* ۵۰ گرم مویز
* ۵۰ گرم پسته
* ۲ قاشق سوپخوری نشاسته
* ۴ قاشق سوپخوری گلاب
* ۱ قاشق مرباخوری نمک
* گردو، بادام زمینی، دارچین، فندق، دانه های انار، پوست پرتقال و داچین از هر کدام کمی برای تزئین آشوره
طرز پخت:
گندم، لوبیا سفید و نخود را به صورت جداگانه در ظرف مناسبی از شب قبل خیس کنید. در روز بعد گندم را در یک قابلمه با آبی که روی گندم ها را بگیرد روی حرارت قرار دهید. گندم را هم زده و سعی کنید کف روی آن را بگیرید. نخود و لوبیای سفید را به طور جداگانه در ظرف مناسب دیگری با حرارت کم بپزید. انجیر و قیسی خشک را به صورت مکعب های کوچک خرد کرده و در آب گرم خیس کنید. بادام ها را ۲ الی ۳ دقیقه در آبجوش قرار دهید تا پوست آن گرفته شود. وقتی گندم ها در اثر پختن شکاف خورد و از هم باز شد آن را با همزن یا به وسیله مناسبی مخلوط کنید تا به صورت حلیم درآید. نمک، شکر، نخود و لوبیای سفید را به این گندم حلیم شده اضافه کرده و به مدت ۱۵ دقیقه این مخلوط را بپزید. سپس انجیر، قیسی، کشمش، مویز، بادام و پسته را به مخلوط افزوده و ۱۰ دقیقه دیگر بپزید. در این هنگام نشاسته را با گلاب حل کرده و به آشوره در حال جوشیدن بیفزایید. وقتی همه مواد را مخلوط کردید، بگذارید تا به مدت ۲۰ دقیقه با حرارت کاملا ملایم بپزد. آشوره را بعد از پخت در ظروف مخصوص بریزید و پس از سرد شدن، آن را با دانه های انار، گردو، پسته، فندق، بادام زمینی، پوست پرتقال و دارچین تزئین کنید.