ترکیه آنلاین

پایگاه اطلاع‌رسانی رویدادهای عمومی و تخصصی ترکیه

ترکیه آنلاین

پایگاه اطلاع‌رسانی رویدادهای عمومی و تخصصی ترکیه

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه گفت: به صراحت می گویم راه سومی پیش روی پ.ک.ک نیست، یا تسلیم خواهند شد و یا تک تک آنها را از بین می بریم.




به گزارش ایرنا، رجب طیب اردوغان طی سخنانی در مجمع عمومی سازمان هلال احمر ترکیه افزود: ترکیه تاکنون رهیافت هایی با عناوین مختلف مانند فرایند دمکراسی و حل مساله داشت که به هیچکدام از این رهیافت پاسخ مثبتی داده نشد و دیگر راه مذاکره ای باقی نمانده است یا تسلیم خواهند شد و یا تک تک آنها را در هر کجا باشند، از بین خواهیم برد.
اظهارات اردوغان به دنبال سخنان احمد داوداوغلو نخست وزیر ترکیه که گفته است اگر پ.ک.ک سلاح بر زمین گذاشته و مطابق توافقات سال 2013 از ترکیه خارج شود، امکان بازگشت به فرایند حل مساله فراهم خواهد شد و به دنبال آن نشست امنیتی غیر مترقبه به ریاست اردوغان و با شرکت داوداوغلو و رئیس ستاد فرماندهی ارتش ترکیه در کاخ ریاست جمهوری، در محافل سیاسی ترکیه، واکنش ها، تحلیل ها و گمانه زنی های متفاوتی داشته است.
زینت گورجانلی مفسر سیاسی روزنامه مخالف سوزجو در مقاله ای در شماره روز سه شنبه این روزنامه نوشته است: اردوغان با نگاه به چشمان داوداوغلو که در مجمع عمومی سازمان هلال احمر سخنان وی را گوش می داد، در مورد پ.ک.ک اظهاراتی داشت که به کلی با رهیافت داوداوغلو در تضاد است.
گورجانلی می افزاید، در حالی داوداوغلو در سخنان خود هنوز بسته نشدن کامل درها به روی حل مساله سخن گفت، اردوغان با گذشت فقط چند ساعت از این سخنرانی، در را به کلی روی حل مساله بست.
اردوغان گفت: سرکرده های سازمان تروریستی (پ.ک.ک) و کسانی که دنباله روی آن هستند، هر ازگاهی از مذاکره و راه حل مساله سخن می گویند؛ این در حالی است که هیچ جایی برای مذاکره نمانده است، این را بدانند، دو راه پیش رو دارند، یا تسلیم خواهند شد تا در نظام قضایی محاکمه شوند و یا در لانه هایی که پنهان شده اند، آنها را تک تک یافته و از بین خواهیم برد؛ راه سومی پیش روی ترکیه نمانده است.
گورجانلی با اشاره به اینکه داوداوغلو واکنشی به سخنان اردوغان نشان نداد، سخنان داوداوغلو را یادآوری کرده که گفته است: انتظار مردم از فرایند حل مساله این بود که سلاح ها به کلی بر زمین گذاشته شود؛ اگر چنین شود و به وضعیت پیش از ماه مه 2013 برگردند، تمامی عناصر مسلح ترکیه را ترک کنند، امکان گفت و گو فراهم خواهد شد.
اظهارات داوداوغلو با واکنش های متفاوتی در ترکیه روبرو شده است؛ حزب دمکراتیک خلق ها که متهم به دنباله روی و تسلیم شدن در قبال خواسته های پ.ک.ک متهم است می گوید، هنوز روشن نیست که داوداوغلو در سخنرانی خود در دیاربکر جو گیر شده و احساساتی این مطلب را گفته و یا با هماهنگی و به عنوان یک تصمیم نظام مطرح کرده است.
حزب حرکت ملی که رهیافتی تقریبا همسو با اردوغان در مساله پ.ک.ک دارد به اظهارات داوداوغلو به شدت واکنش نشان داده و گفته است این در واقع بازگشت به سیاست اشتباهی است که امروز ترکیه را صحنه درگیری کرده و ما هر روز شاهد به گفته او شهادت چند تند از نظامیان و نیروهای امنیتی در نبرد با تروریست های جدایی طلب می باشیم.
در حالی که این بحث به یکباره موضوع روز سیاست در ترکیه شده، برگزاری نشست امنیتی به ریاست اردوغان در نهاد ریاست جمهوری و عدم انتشار هرگونه اطلاعیه ای در خصوص این نشست غیر مترقبه، دقت ها را متوجه تحولات در راس دولت و حکومت در ترکیه کرده است.
شبکه خبر تلویزیون دولتی ترکیه گزارش داده است در نشست امنیتی که دو ساعت به طول انجامید علاوه بر داوداوغلو و ژنرال خلوصی آکار رئیس ستاد فرماندهی ارتش ترکیه، وزرا و مسئولان مربوطه سازمان های امنیتی نیز شرکت کردند.

پایان پیام/

۹۵/۰۱/۱۷

نظرات  (۲)

ما هم در ایران این کار رو می کنیم 
شما خیلی بیجا می فرمایید

گرچه در گذشته امثال تو از هیچ جنایتی در حق مردم تورک زبان ایران دریغ نکردن از کشتار ارومیه تا کشتن فرهنگ و زبان تورکی

کسی در ترکیه برخلاف فاشیستهای متعفنی مثل تو سر جنگ نژادی با کردها نداره 
در ترکیه حتی پرسیدن این که تو کردی یا تورک عیبه 

در ترکیه صندوق رای و دموکراسی قدرتمند در جریانه طوری که حزب حاکم برای 8 درصد رای بیشتر به مردم التماس میکرد

ترکیه صاحب یکی از مستقل ترین دستگاه های قضایی جهانه 

در ترکیه برای 10 میلیون کرد(15 % ترکیه) حزب سیاسی در نظر گرفته شده که از حقوق قوم کرد دفاع کنه که متاسفانه همین حزب به رهبری دمیرتاش امروز شده حامی پ ک ک

یه عده حالا صندوق رای رو باختن.بعدش اگرم مشکلی دارن که ندارن راه های قانونی رو کنار گذاشتن به تمام حقوقی که تحت فشار اتحادیه اروپا از سوی ترکیه براشون وضع شده راضی نیستن اسلحه گرفتن دستشون شدن تجزیه طلب تو همه جای دنیا جواب گلوله گلوله ست

چیو با چی مقایسه میکنی. در ایران 40 درصد جمعیت را تورک ها تشکیل میدهند ( سند سخنان اقای حاج بابایی وزیر اموزش و صالحی وزیر خارجه وقت و .... که اعتراف به این حقیقت کرده اند) مابقی 60 درصد هم بین فارس ها. لرها  کردها و اعراب و .... تقسیم میشه

در ایران بنابر کشف کتیبه های ترکی تیمره قدیمترینه اقوام
 تورک ها هستند همچنین بیشترین تعداد و میزان حکومت را در ایران به نسبت فارس ها یونانی ها و اعراب دراختیار داشتن و خدمت ها به ایران و زبان فارسی کردن

اما در طی سالیان به دست مردمی به دور از تمدن و شعور انسانی که تا میدان و قدرت پیدا کردند و اتفاقا بر خلاف واقعیت توهم کبیر بودن هم دارند تحقیر و مسخره شدند و.از کمترین حقوق زبانی برخوردار نیستند

اااما همین امروز با تمام این تبعیض ها با بودجه ای کم برای نمونه استان مرزی زیبا صنعتی و تولید کننده تبریز رو میتونید با استان های مرزی دیگر مقایسه کنید که شدن معدن قاچاقچیان و تروریست های اسلحه به دست


ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">