ترکیه آنلاین

پایگاه اطلاع‌رسانی رویدادهای عمومی و تخصصی ترکیه

ترکیه آنلاین

پایگاه اطلاع‌رسانی رویدادهای عمومی و تخصصی ترکیه

نظر رئیس سینما داران ترکیه درباره قانون کپی رایت

شنبه, ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۴، ۰۱:۰۰ ب.ظ
ترکیه آنلاین: مهمت گولر یوز رئیس سینماداران ترکیه در میزگردی درباره قانون کپی رایت اظهار نظر کرد.



به گزارش ایسکانیوز، میزگرد پیرامون قانون کپی رایت در ترکیه با حضور مهمت گولر یوز رییس سینماداران از ترکیه جمعه ۱۱ اردیبهشت در سالن وی آی پی پردیس ملت برگزار شد.مهمت گولر یوز رئیس سینماداران در پاسخ به این پرسش که آیا هر بار که سریالی از شبکه های مختلف پخش می شود، به عوامل حقی پرداخت می شود یا خیر، گفت: با فیلمنامه نویس سریال حریم سلطان ارتباط دارم و می دانم که او برای هر دفعه پخش از برخی شبکه تلویزیونی هزینه دریافت می کرد.
وی افزود: اگر یک سریال در ترکیه مورد اقبال عمومی قرار گیرد، گاهی فیلمنامه نویس با شبکه و تهیه کننده قرارداد می بندد که برای هر بار پخش از شبکه پول بگیرد.

مهمت گولر یوز در خصوص قانون کپی رایت عنوان کرد: قبلا سریال سازان از شبکه تلویزیونی پول می گرفتند و طبق این هزینه اثر می ساختند اما اکنون دست تهیه کننده باز شده و بدون کمک مالی سریال می سازند. در نتیجه می توانند آنچه می خواهند را بهتر اعمال کنند.

وی افزود: این تهیه کنندگان آن قدر از لحاظ مالی پولدار هستند که می توانند هم به ترکیه و هم شرکت های خارجی سریال خود را عرضه کنند.

رئیس اتحادیه سینماداران ترکیه در پاسخ به این پرسش که متن مشخصی برای قانون کپی رایت در ترکیه تدوین شده یا نه، تشریح کرد: تمام طرفین یک سریال یا فیلم اعم از بازیگر، فیلمنامه نویس یا کارگردان موافقند متنی مبتنی بر رعایت قانون کپی رایت داشته باشند که حقوق و تمام مسائل در آن مشخص شود اما با قراردادهایی که با شبکه های تلویزیونی بسته می شود، این متن چندان کارکرد ندارد.
وی افزود: از طریق وزارت فرهنگ در حال صحبت هستیم که بتوانیم این مشکل را مرتفع کنیم اما همچنان با آن درگیریم.
مهمت گولر یوز درباره فیلمسازی در ترکیه توضیح داد: سالانه ۱۰۰ فیلم سینمایی در ترکیه ساخته می شود و وزارت فرهنگ از ۶۰ الی ۷۰ فیلم حمایت مالی می کند. مردم ترکیه بیشتر تمایل دارند که فیلم های ترکیه ای ببینند. سالانه ۳۰۰ فیلم اکران می شود و مردم بیشتر فیلم های کمدی ترکیه ای را دنبال می کنند.
وی افزود: تعداد فیلم های هنری در ترکیه بیشتر است چون جزء اولویت وزارت فرهنگ ترکیه است. ما پروانه ساخت نداریم اما اگر فیلمساز بخواهد کمک مالی از دولت بگیرد، پرونده ای تشکیل می دهد و به وزارت ارشاد می دهد. معمولا ۵۰ درصد برای کمک تعیین می شود که بلا عوض و برای تشویق سینما و کارگردان های جوان است.
گولر یوز درخصوص سینمای زیرزمینی در ترکیه عنوان کرد: سینمادارهای مستقل شاید گزینه هایی برای سینمای خودشان در نظر بگیرند اما به طور عمده سینمای زیرزمینی ندارند.
وی در پایان درباره احتمال جلوگیری دولت از اکران برخی فیلم ها در ترکیه گفت: دولت چنین حقی دارد که مانع پخش فیلمی شود وطی ۱۰ سال گذشته فقط یک فیلم بود دولت مانع آن شد که محتوای مناسبی نداشت و فقط اجازه اکران فیلم را در جشنواره ترکیه به کارگردان داد.



۹۴/۰۲/۱۲

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">