ترکیه آنلاین

پایگاه اطلاع‌رسانی رویدادهای عمومی و تخصصی ترکیه

ترکیه آنلاین

پایگاه اطلاع‌رسانی رویدادهای عمومی و تخصصی ترکیه

ترکیه آنلاین: یکی از اتفاقاتی که در سریال پرمخاطب "حریم سلطان" افتاد پناهندگی شاهزاده بایزید، پسر شاه سلیمان به ایران بود که این موضوع به موازات پخش سریال از سوی کارشناسان تاریخ مورد بحث قرار گرفت.




شاه ایرانی علیرغم امان نامه ای که به شاهزاده عثمانی می دهد،خیانت کرده و او را در قزوین تحویل ارتش فرستاده شاه سلیمان می دهد."قزوین" به عنوان شهر ایرانی که شاهزاده بایزید به آن پناهنده شده بارها از سوی مخاطبان جستجو می شود و سایت ها در مورد موقعیت جغرافیایی "قزوین" می نویسند.اینکه قزوین کجاست و مردمش چگونه اند؟

علاوه بر جستجوی اینترنتی گاه ایرانی های مقیم ترکیه با این سوال که "قزوین " کجاست؟ مواجه می شوند.
اما در کنار کنجکاوی شهروندان در خصوص "قزوین" اتفاقی در این سریال افتاد که باعث نفرت از شاه ایرانی شد.

طمع شاه ایرانی

همانگونه که در تاریخ ایران،امپراطوری عثمانی به عنوان رقیب و دشمن ایرانی معرفی می شود و یک نوع نفرت از این دوره تاریخی بین مردم اپیدمی شده است،سریال پرمخاطب "حریم سلطان" ساخت ترکیه حقیقت تاریخی در مورد شاه صفوی را برملا کرد.
مطابق آنچه در تاریخ آمده و مورخان ایرانی و ترکیه بر آن صحه می گذارند، شاهزاده بایزید پس از شکست‌های مکرر از سپاه برادر و پدر ناچار همراه با 4 پسر خود و 10 هزار نفر سرباز و چند تن از امرای خود به ایروان عقب نشینی می کند و بوسیله حاکم ایروان که از جانب شاه طهماسب حکم داشت،از شاه ایران تقاضای پناهندگی می کند.

شاه طهماسب امان نامه‌ای برای بایزید نوشته و دستور می دهد که بایزید را به قزوین پایتخت صفوی بیاورند.

شاهزاده بایزید خوشبینانه و با اعتماد به پادشاه به ایران پناهنده می شود.اما شاه طهماسب در نامه نگاری های مکرری که با سلطان سلیمان قانونی،پدر بایزید می کند حرص و طمع ورزیده و شاهزاده بایزید که به او پناهنده شده را وسیله ای برای سکه اندوزی و طمع ورزی قرار می دهد.
شاه طهماسب برای تسلیم بایزید ۹۰۰٬۰۰۰ سکهٔ طلا از جانب سلطان سلیمان و ۳۰۰٬۰۰۰ سکه طلا هم از جانب سلیم درخواست می کند و پیشنهاد اعاده قلعه قارص را نیز می دهد.
از سوی دیگر پادشاه ایران نامه‌ای با خط خود به سلیم فرستاد و از وی خواست تا بعد از تسلیم، بایزید و فرزندانش را به قتل برساند.

"برای استرداد بایزید، خسرو پاشا به همراه ۲۰۰ نفر مأمور عثمانی در ۱۵۶۲ میلادی (۱۴ ماه ذیقعده ۹۶۹ ه‍ ق) وارد قزوین می شوند.به دستور شاه طهماسب یک هفته بعد در ۲۱ ماه ذیقعده بایزید تسلیم یکی از معتمدین شاهزاده سلیم شد و او بنا به فرمانی که از سلیم داشت، بلافاصله او را با طناب به قتل رساند. بعد از قتل شاهزاده بایزید چهار پسرش اورخان، عثمان، عبدالله و محمود نیز به سرنوشت پدرشان دچار شدند و به قتل رسیدند. با وجود دشمنی مذهبی که بین ایرانیان و عثمانی‌ها بود، اهالی قزوین از اقدام به چنین کاری سخت متنفر شدند و فرستادگان سلطان را در هرکجا می‌دیدند، برایشان سنگ پرتاب می کردند".
این حرکت قزوینی ها در واکنش به قتل شاهزاده در یکی از مباحث تاریخی پیرامون تاریخ عثمانی مطرح و مردم نسبت به شهر قزوین و اینکه مردم آن چگونه مردمی هستند کنجکاو می شوند.


۹۳/۱۱/۱۲

نظرات  (۹)

خواهش می کنم درباره گذشته راست بنویسید, شاه تهماسب شاهزاده عثمانی را پناه داد و بارها با فرستادن نامه برای او نزد سلیمان میانجیگری کرد, اما این سلیمان عثمانی بود که نپذیرفت, چندی بعد در یک جشن که در دربار ایران برگزار شد بایزید قصد داشت با حلوای زحرالود شاه تهماسب را بکشد که این رخداد اشکار می شود و پادشاه ایران که بسیار دل ازرده شده بود بایزید را به عثمانیها تحویل داد. بایزید به زبان فارسی چیره بود و شعر فارسی می سرود , تا جایی که در یکی از شعرهایش گفته ,,بکشم این شیعه کافر را.یکی از بزرگترین ارزوهای سلیمان گرفتن ایران بود و بایزید خاین میخواست با این کاردوباره دل پدرش را بدست اورد, چرا از پناهنده شدن برادرزاده سلطان سلیم پدر سلیمان نمی نویسید که شاه اسماعیل او را به گرمی پذیرفت و حتی خواهر خود را هم به  همسری او داد اما فرستادگان عثمانی مخفیانه او را با مسمومیت کشتند. شما ایرانی هستید یا مزدور ترکیه که اینگونه ترکیه را بالا می برید. گذشته را با بیسوادی های خودتان لکه دار نکنید. خاین ها...
چند باره دارم جلوی خودمو میگیرم نظر ندم ولی دیگه نمیتونم. ژاله خانم شما مشکلی دارین؟ نوشته هاتون پر از کینه و تعصبه! حالا ادعای باسوادی میکنین و از ادب فارسی هم دم میزنین ولی یه املای ساده رو بلد نیستین. شما بهتره به جای توهین به دیگران یکم رو این موضوع کار کنین.
تو لازم نکرده نوشتن درست رو به من یاداوری کنی تو بیسواد هستی چون نوشتن من هیچ  ایرادی نداره ,چیه باید بگم خاک بر سر ایرانیها و افرین بر ترکها تا خیال تو راحت بشه مثلا جلوی خودت نگیری چی میشه ,از ادب فارسی و فرهنگ ایرانی خوب گفتن واسه تو چرا اینقدر گرون تموم شده 
اولا اینجا بحث ادب فارسی و فرهنگ ایرانی نبود بحث فرهنگ و ادب شما بود. در ضمن کسی هم از شما انتظار نداره که به ایرانی ها خاک بر سر و به ترکها آفرین بگین فقط سعی کنین تعصبتون رو نگرشتون تاثیر نذاره و همچنین خواهشا این ادب ادعاییتون رو در سطح ادعا نذارین و عملی هم اجرا کنین.
در ضمن:
زحرالود!!!
خاین!!!
آی با کلاه رو هم که اصلا رعایت نمیکنید.
ادب و فرهنگ من هیچ ایرادی نداره, در باره این ایرادی هم که از نوشتن من داری بگم که  در واژگان تبلت من همزه نیست , در ضمن ,زهر,نادرسته, این چیزهایی هم که درباره بایزید نوشتم راسته نمیدونستی,بدون. دونستنش سخت نیست کافیه چندتا کتاب تاریخی بخونی تا همه چیز دستت بیاد. نگفتی شما از چی ناراحتی ,انگار حریم سلطان خیلی جوگیرت کرده ,سریالی که خود ترکها هم قبولش ندارن. 
تا جایی که من میدونم زحر وجو نداره اصلا و زهر درسته. حالا اگه برعکسش بود میگفتم میخواین از حروف عربی استفاده نکنین ولی این دیگه هیچ توجیهی نداره.
اتفاقا بنده هم از این سریال خوشم نمیاد. در مورد تاریخ هم ادعایی نداشتم و ندارم. در مورد شما هم با نگرش متعصبانه تون در مورد هر پستی که گذاشته میشه مخالفم همین.
موفق باشید
به نظر شما راستی ها رو نوشتن درست نیست توی این متن یه بخش بزرگ تاریخ نادیده گرفته شده و اون ناسپاسی و خیانت بایزیده , به جای روشن شدن این موضوع برای خوانندگان , شاه ایرانی رو دارن بدنام می کنن , من پافشاری می کنم  که در باره گذشته کشورمان به مردم راستش رو بگن ,چرا شما بهت برخورده ,انگار ترکها با ساختن این سریال خوب به خواسته های خودشون رسیدن ,دارن ایران رو بدنام میکنن , شما هم که راضی, خوبه دیگه,کاش شما هم تعصب داشتین ,کمی از وقتتون رو برای خوندن کتابهای تاریخی بذارید ,بد نیست.ترکها رو مولانای ایرانی تعصب دارن اونوقت ما رو باش
کسایی که درمورد تاریخ نظرمیدن بهتربدونن صفویه خودش سلسله ترک هستش
خب که چی؟؟ قاجار هم یک سلسله ترک زبان بوده. ولی هم صفویه هم قاجار ، ایرانی بودن.

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">