ترکیه آنلاین

پایگاه اطلاع‌رسانی رویدادهای عمومی و تخصصی ترکیه

ترکیه آنلاین

پایگاه اطلاع‌رسانی رویدادهای عمومی و تخصصی ترکیه

نگاهی به صنعت و بازار خودروی ترکیه

يكشنبه, ۱۸ خرداد ۱۳۹۳، ۱۰:۰۰ ق.ظ
ترکیه آنلاین : بازار خودروی ترکیه تحت تاثیر نوسانات شدید در بازار ارز ، افزایش نسبت مالیاتهای ویژه در خودرو و محدودیتهایی که سازمان تنظیم و کنترل نظام بانکداری در فروش اقساطی به اجرا گذشته است، در پنج ماه نخست سال جاری میلادی نسبت به دوره مشابه سال گذشته 27 درصد کاهش داشته است.


به گزارش ایرنا، براساس داده های انجمن نمایندگی های عامل خودروی ترکیه که امروز منتشر شد، بازار خودروی این کشور تنها در ماه مه گذشته ( از 11 اردیبهشت لغایت 10 خرداد ) بیش از 6/25 درصد نسبت به ماه مه سال گذشته افت کرده است.

بنابر این آمار در ماه مه در سطح ترکیه 58 هزار و 121 دستگاه و در پنج ماه نخست سال جاری میلادی نیز 226 هزار و 698 دستگاه خودرو به فروش رسیده است که همانند سالهای گذشته حاکمیت در این بازار در اختیار خودروهای خارجی بوده است.

در پنج ماه نخست سال گذشته میلادی 307 هزار و 647 دستگاه خودرو در این کشور به فروش رسیده بود.

کارشناسان بازار خودروی ترکیه مهمترین عامل انقباض جدی در بازار را ناشی از افزایش نسبت مالیاتهای ویژه در اول سال جاری و بروز نوسانات جدی در نرخ اسعار خارجی در قبال لیرترک و همچنین تصمیمات سازمان تنظیم و کنترل نظام بانکی ترکیه در اعمال محدودیت های جدی برای فروشهای اقساطی خودرو ارزیابی می کنند.

مالیاتی که به عنوان مالیات مصرف ویژه در ترکیه اعمال می شود یکی از مهمترین اقلام مالیاتی است که وزارت دارایی ترکیه وضع کرده است که در طیف گسترده ای از مصرف اعم از خودرو، ارتباطات، دخانیات، کالاهای مصرفی لوکس اعمال می شود. سهم دریافت مالیاتهای مصرف ویژه در کل درآمدهای مالیاتی ترکیه بیش از 33 درصد است. درآمد مالیاتی بیش از 95 درصد درآمدهای بودجه ترکیه را تشکیل می دهد.

به عقیده این کارشناسان با فرایند فعلی میزان انقباض در بازار خودروی ترکیه در پایان سال جاری به حدود 30 درصد خواهد رسید.

نقطه قابل توجه دیگر و مهم در بازار خودروی ترکیه، حاکمیت برندهای خارجی در این بازار است. در پنج ماه نخست سال جاری میلادی بیشترین فروش خودرو در بازار این کشور را گروه فولکس واگن آلمان داشت. این گروه در دوره یادشده نزدیک به 30 هزار خودروی سواری و 7400 دستگاه نیز خودروی تجاری سبک فروش داشت. در ردیف دوم شرکت رنو با کل فروش 30 هزار و 500 دستگاه، فیات با 25 هزار و 700 دستگاه، فورد با 20 هزار و 300 دستگاه و هیوندای با 14 هزار و 500 دستگاه قرار گرفتند.

حجم فروش گروه فولکس واگن در بازار خودروی ترکیه در حالی افزایش می یابد که این گروه به لحاظ خودداری از سرمایه گذاری در تولید خودرو در ترکیه به شدت مورد انتقاد دولت آنکارا قرار گرفته است. به استتنای فولکس واگن چهار برندی که در فوق ذکر شد و به ترتیب عنوان بیشترین فروش در بازار خودروی ترکیه را دارند، در ترکیه کارخانه تولید و مونتاژ خودرو دارند.

بیش از 80 درصد خودروهایی که فیات در ترکیه به فروش رسانده در داخل ترکیه تولید شده است. این نسبت در شرکت رنو بیش از 60 درصد و در شرکت های فورد و هیوندای بین 50 تا 55 درصد می باشد.

صنعت خودروسازی در ترکیه به عنوان بخش پیشرو در صادرات ترکیه بشمار می رود و هم اکنون مهمترین قلم صادرات این کشور را خودرو و تولیدات صنایع جنبی خودروسازی ترکیه تشکیل می دهد.

صنایع جنبی خودروسازی ترکیه نیز حرکتی همسو با تحولات در صنایع مادر خودروسازی این کشور دارد و در سالهای اخیر با افزایش سرمایه گذاریهای خارجی در این زمینه، بر تنوع صادرات خود افزوده است. در سال گذشته صادرات این بخش به مرز 10 میلیارد دلار و تعداد نیروی کار جذب شده در این بخش نیز به بیش از 110 هزار نفر رسید.

نزدیک به تمامی این بخش را موسسات صنعتی کوچک و متوسط ترکیه تشکیل می دهند که در سالهای اخیر مورد حمایت و تشویق دولت آنکارا قرار دارند.

ˈمحمد دودار اوغلوˈ رییس انجمن صنایع جنبی خودروسازی ترکیه می گوید حجم فروش سالانه این موسسات به بیش از 18 میلیارد دلار می رسد که افزون بر نیمی از این رقم را صادرات تشکیل می دهد.

به گفته وی در سالهای اخیر این شرکتها با استفاده از مزایای تشویقی، رویکردی جدی به سرمایه گذاریهای پژوهشی و تحقیقی و همکاری با سرمایه گذاران خارجی برای انتقال فناوری پیشرفته دارند و به ادعای وی این مهمترین عامل بروز تحرک در بخش صنایع خودروسازی ترکیه بوده است.

صنعت خودروسازی ترکیه در سالهای اخیر به یکی از صنایع مهم این کشور تبدیل شده است. ترکیه در صدد است تولیداتش را با برند ملی به بازار عرضه کند ولی تاکنون بخش خصوصی این کشور که انحصار صنایع خودروسازی را در اختیار دارد، به رغم اعمال فشارهای دولت و تشویق های اعلام شده، تمایلی به تولید خودروی ملی نشان نداده است و صنایع مونتاژ در آن سنگینی می کند.

۹۳/۰۳/۱۸

نظرات  (۱)

۱۸ خرداد ۹۳ ، ۱۰:۰۳ مرتضی آزاد
سلام. بهره بردیم. خیلی عالی بود. خدا قوت! تو رو خدا این کد امنیتی رو بردار!

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">