ترکیه آنلاین

پایگاه اطلاع‌رسانی رویدادهای عمومی و تخصصی ترکیه

ترکیه آنلاین

پایگاه اطلاع‌رسانی رویدادهای عمومی و تخصصی ترکیه

عسل از ایران، بسته بندی از ترکیه

سه شنبه, ۶ خرداد ۱۳۹۳، ۰۲:۰۰ ب.ظ
ترکیه آنلاین:  براساس آمارهایی که چندی پیش از سوی مشاور بسته بندی سازمان توسعه تجارت بیان شد، حجم سرمایه گذاری ایران در صنعت بسته بندی تنها 1 درصد از حجم سرمایه گذاری در این زمینه در سطح جهان است.
به گزارش خبرآنلاین، خبرنگار روزنامه فایننشال تایمز در تهران هم در گزارشی به صادرات زعفران ایران به اسپانیا به صورت فله ای اشاره کرده و از قول رئیس شورای ملی زعفران کشور نوشته قیمت زعفران بسته بندی شده نسبت به زعفران فله ای حداقل 20 درصد (بیش از یک میلیون تومان) بیشتر است و ایران هرساله چندین میلیارد تومان به این دلیل ضررمی کند.



درسال های گذشته عسل کشور هم شرایط مشابه زعفران را پیدا کرده است و عسل ایران بار دیگر در کشور ترکیه بسته بندی می شود و به اسم عسل ترکیه به فروش می رسد. چندی قبل دریکی از سفرهای تحقیقاتی تیم دیده بان به استان های مختلف کشور، رئیس اتحادیه میوه و تربار ارومیه گفت که با وجود اینکه این 25 درصد محصول سیب کشور از باغات این استان برداشت می شود اما به دلیل نبود صنایع بسته بندی و سورت بندی( دسته بندی) مناسب و حتی کارخانجات متعدد کنستانتره، محصول سیب این استان به وسیله واسطه ها به تجار عربی و ترک فروخته می شود و بعد در این کشورها بعد از دسته بندی و بسته بندی صادرمی شوند؛ « آن ها سیب هایی که درایران کیلویی و تنی خریداری می کنند در یک چرخه به صورت عددی به فروش می رسانند.»

موضوعی که رئیس اتحادیه میوه و تربار ارومیه به آن اشاره می کند را می توان با سفر به نقاط مرزی و پایانه های مرزی به خوبی دید، مثلا در مرز پرویزخان در استان کرمانشاه با کشورعراق می توان کامیون های متعدد پرازگونی های سیب زمینی و پیاز را دید که زیر آفتاب و بدون هیچ محافظی برای این محصولات کشاورزی صادراتی در صف های طولانی درانتظار کارهای گمرکی هستند و در مرز«سروی» ارومیه با ترکیه هم ماشین های زیادی را دید که به صورت فله ای میوه بار زده اند و درانتظاراجازه خروج از ایران و ورود به کشور ترکیه هستند.

درحال حاضرنبود صنایع بسته بندی استاندارد درکشور یکی از مهم ترین مشکلات صادرات مواد غیر نفتی به خصوص مواد خوراکی و محصولات کشاورزی محسوب می شود به شکلی که بررسی هایی که از سوی وزارت جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت انجام شده، نشان می دهد سالانه 25 تا 30 درصد محصولات کشاورزی درکشور به دلیل نبود صنایع بسته بندی اصولی، استاندارد و مدرن به ضایعات تبدیل می شوند و کشور ازاین راه بیش از10 میلیارد دلارخسارت متحمل می شود.
درسال های گذشته باوجود اینکه برای بالا بردن نرخ صادرات و به خصوص صادرات غیر نفتی گام های مختلفی درکشورازسوی فعالان بخش خصوصی و نهادهای دولتی برداشته شده است اما همچنان قدم موثری برای حل مشکل صنایع بسته بندی درکشور برداشته نشده است و به جز راه اندازی تک و توک شرکت ها و کارخانه های بسته بندی که البته آن ها هم خصوصی هستند کار چندان دیگری صورت نگرفته است.

برای مثال می توان علاوه بر صادرات محصولات کشاورزی به چالش هایی که برای بسته بندی و صادرات صنایع دستی درکشور وجود دارد هم اشاره کرد. ایران به دلیل تنوع فرهنگی، قومی و تاریخی یکی از مهم ترین کشورهای جهان در تولید صنایع دستی است اما مشکل نبود بسته بندی استاندارد باعث شده تا صادرات صنایع دستی کشور با چالش جدی رو به رو شود. تصور کنید یک ظرف قلم زنی و یا ملیه کاری روی نقره بعد از ماه ها کار قرار است به خارج از کشور صادر شود اما ظرف و بسته بندی درخور تلاش آن استاد کار و قیمت دو، سه میلیونی شی وجود ندارد. چندی پیش معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور در روز بزگداشت صنایع دستی گفته بود «هم اکنون بیشتر صنایع دستی ایران در کارتون های سیگار و نایلون  بسته بندی و صادرمی شوند.»


۹۳/۰۳/۰۶

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">