ترکیه آنلاین

پایگاه اطلاع‌رسانی رویدادهای عمومی و تخصصی ترکیه

ترکیه آنلاین

پایگاه اطلاع‌رسانی رویدادهای عمومی و تخصصی ترکیه

مدیر یک آژانس مسافرتی گفت: هیچ نهادی جهت صدور ویزای انگلستان یا کشور دیگر نظارتی قوی بر آژانس‌ها ندارد و احتمال کلاهبرداری و سرگردانی مشتریان از سوی دفاتر خدمات مسافرتی وجود دارد.


سود حاصل از اخذ ویزای سفر به لندن در جیب کشور ترکیه


به گزارش هنرنیوز؛ اگر در گذشته سفر به کشور «افغانستان» و شهر «قندهار» آنقدر مشکل بود که مردم برای هر سفر سخت و طولانی نام «سفر قندهار» را روی آن می‌گذاشتند ظاهرا این روز‌ها باید این نام را به «سفر لندن» تغییر داد.

موضوع پیامک ارسالی از سوی یکی از آژانس‌های مسافرتی این است: «اخذ ویزای انگلستان با کمترین مدارک». پیامکی که این روز‌ها به دست بسیاری از مشترکین تلفن همراه رسیده است. طی تماس تلفنی منظور از کمترین مدارک این گونه توضیح داده می‌شود: «پرینت چرخش مالی که باید ۱۰ تا ۱۵ ملیون تومان در ماه باشد و ۱۵۰ ملیون تومان در خود حساب بانکی. کپی سند یک ملک که مربوط به خود فرد متقاضی است. فیش حقوقی و برگه شغلی که تمام این‌ها باید ترجمه رسمی شوند. هزار دلار برای اینکه ما وقت سفارت را می‌گیرم و ۱۳۶ دلار هم برای ورود به سفارت.»

در ادامه هم توضیح داده می‌شود که این کار از طریق کشور «ترکیه» و شهر «آنکارا» میسر است. دو شب اقامت در آنجا به علاوه هزینه پرواز با ایرلاین‌های ایرانی حدود ۸۰۰ هزار تومان و هزینه هر شب اقامت در این شهر از ۸۰۰ هزارتومان به بالا است. مسله اقامت در انگلستان هم بر عهده شخص است.

این گفته‌ها پرسش‌های زیادی را در ذهن متبادر می‌سازد. آیا آژآنس‌های مسافرتی حق انجام چنین کاری را دارند؟ این موضوع از چه زمانی پیش آمده است؟ آیا پس از تعطیلی سفارت و کم‌رنگ شدن روابط دو کشور مسبب این اتفاقات است یا پیش از آن هم چنین فرایندی برای اخذ ویزا وجود داشته است؟

بررسی موضوع از طریق اتحادیه‌های گردشگری و کانون و انجمن‌های دفاتر خدمات مسافرتی هیچ پاسخی از سوی مسولین این اتحادیه‌ها را به دنبال ندارد. پس ناچار به سراغ سایر آژانس‌های گردشگری می‌رویم.

مدیر یکی از آژانس‌ها وضعیت اخذ ویزا را برای خبرنگار هنرنیوز این گونه تشریح می‌کند:« روند صدور ویزای برای کشور انگلستان برای ایرانیان هیچ تغییر نکرده است. برای دریافت ویزای گردشگری این کشور جدای مدارک ذکر شده وضعیت تاهل، سن و جنس افراد و قبول شدن در مصاحبه سفارت هم مهم بوده و است با این تفاوت که تا پیش از تعطیلی سفارت انگلستان در ایران تمام کار‌ها را خود آژانس‌های مسافرتی انجام می‌دادند اما پس از تعطیلی مسافران باید به کشورهای همسایه برای دریافت ویزا مراجعه کنند.»

این مدیر آژانس درباره سخت‌گیری‌های اخذ ویزا نیز می‌گوید:« چون ایرانیان زیادی برای مهاجرت و پناهندگی به کشور انگلستان می‌روند هدف از سخت گیری‌ها حصول اطمینان از سوی مسئولان انگلسی است که این افراد تنها مسافر هستند و پس از مدت زمان مشخصی به کشور خود باز می‌گردند.»

او همچنین تأکید می کند:« هیچ نهادی به آژانس‌ها جهت صدور ویزا انگلستان یا کشور دیگر نظارتی قوی ندارد و احتمال کلاهبرداری از سوی آژانس‌ها وجود دارد.»

مدیر یکی دیگر از آژانس‌های مسافرتی هم می‌گوید:« هرچند متقاضیان ویزای گردشگری کشور انگلستان می‌توانند از طریق سایت سفارت این کشور برای دریافت این ویزا اقدام کنند اما به علت سخت و دشوار بودن این کار ترجیح می‌دهند که از طریق آژانس‌های مسافرتی که با سفارت این کشور در تماس هستند به نتیجه مطلوب خود برسند.»

«مریم. ن» که چندین بار برای دیدار فرزند خود به کشور «انگلستان» سفر کرده است درباره سختی اخد ویزای این کشور بیان می‌کند: در طول ده سال گذشته ۶ بار برای دیدار با فرزندم به این کشور سفر کردم و هر بار سفارت مدارک زیاد و سنگینی را از من در خواست کرد. حتی یکبار گفت باید کپی عقدنامه دخترت را که می‌گویی همسر انگلیسی دارد و شهروند این کشور است تحویل سفارت دهی تا ما از صحت گفته‌های شما مطمئن شویم. اما اکنون یک سال و نیم است که به علت تعطیلی سفارت نتوانسته‌ام به دیدار دخترم بروم.

او ادامه می‌دهد: اتفاقا این پیامک به دست من هم رسید اما من نتوانستم اعتماد کنم چرا که سفارت انگلستان معمولا برای اخذ ویزا به مدت ۱۰ الی ۱۵ روز گذرنامه شما را پیش خودش نگه می‌دارد در حالی که طبق آن پیامک تنها دو روز در ترکیه اقامت دارم. هرچند که مسئول آژانس به من گفت برای بازگشت باید به سفارت ایران در آنکارا مراحعه کنم و برگه خروج بگیرم اما نتوانست به من اطمینان دهد که آیا صد در صد سفارت ایران برگه خروج را به من می‌دهد یا خیر و اصلا چه اطمینانی وجود دارد که گذرنامه بدون هیچ گونه سوء استفاده‌ سالم به دستم برسد.

به گزارش هنرنیوز،همچنان این پرسش مطرح است که هرساله چند هزار ایرانی برای گرفتن ویزای به کشور ترکیه سفر می‌کنند؟ هر کدام چه میزان ارز به این کشور می‌برند و آژانس‌های مسافرتی چقدر از این راه سود عایدشان می‌شود؟ مسئولان وزارت امورخارجه و گردشگری چه تدابیری برای این دسته از مسافران و احقاق حق آنها در صور؟ت خلاف آژانس‌های مسافرتی اندیشیده‌اند؟


۹۳/۰۲/۰۶

نظرات  (۱)

سلام وبت عالی بود به منم سر بزن

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">